torsdag, juli 27, 2006

Mamma är rolig

Igår kväll var jag i Falsterbo och badade med mamma. Vi hade även tagit med vovven. Mamma berättade att hon höll på att måla om några innerdörrar i huset och att hon hade tejpat fast plast över hela golvet i hallen (där dörrarna sitter) för att inte få färg på golvet.

"Problemet är att det droppar färg som man sedan trampar i."
"Mamma, du har väl inte fått färg på det nyslipade parkettgolvet?" (Parkett i vardagsrummet)
"Nej.. bara en liten fläck."

Senare upptäckte jag att hunden hade en liten färgfläck på örat. Haha.

onsdag, juli 26, 2006

Saker jag undrar efter en tur på stan

1) Varför måste min jobbiga granne prata med mig på bussen när jag har hörlurar på? Har jag det för skojs skull för att jag gillar att få öronen utpressade? Öh, nej.

2) Varför skryter Stadstrafiken om att de har A.C. på bussarna om de inte tänker ha den igång?

3) Varför i helvete hade den där muppiga wannabe-goth-fast-hej-jag-är-fjortis-bruden benvärmare på sig när det är 32 grader i skuggan? Vad är det som behöver värmas liksom?

4) Varför känner sig vissa par manade att pussas högljutt ute bland folk? Det är obscent ju. Och nej, jag säger inte det för att jag är en bitter singel (vilket jag inte är, inte singel iaf haha) utan för att jag bara vill kräkas.

5) Femman är en favorit i repris: MÅSTE folk lukta svett? OK det är tokvarmt men man kan faktiskt tvätta sig och använda deo. Vet man med sig att man har lätt att lukta svett kan man ju ha med en våtservett eller dyligt och ta ett litet tag under armarna. Det är liksom inte ett olösligt problem.

Människor och tid

Människor är intressanta djur. Jag jobbar ju som sagt på ett ålderdomshem och har x st kollegor, de flesta kvinnor. När jag först började på mitt jobb för drygt ett år sedan så bildade jag mig ganska fort en uppfattning om mina olika kollegor. En uppfattning som över tiden har reviderats i vissa fall. Det finns några få som jag gillat väldigt mycket hela tiden. Sedan finns det till exempel en som jag uppfattat som väldigt trevlig men lite obekväm att jobba själv med eftersom hon inte säger så mycket. Det stämmer fortfarande att hon inte pratar jättemycket men hon är väldigt rolig och nu för tiden blir jag bara glad om jag ser hennes namn på schemat.

En annan kvinna tyckte jag inte speciellt mycket om från början men efter att ha jobbat en helg med henne så har jag helt ändrat uppfattning. Det som jag uppfattade som att hon var lite överlägsen av sig är bara hennes sätt att prata. Det är svårt att förklara.. men jag gillar henne jättemycket nu!

Sedan finns det ju dem man gillar från början men efter ett tag upptäcker att de är lite smådryga. Jag har upptäckt att en tjej jag tyckte om från början är lite besserwisser av sig och det har jag svårt för, speciellt om det inte finns någon direkt anledning (dvs att hon faktiskt vet mer än jag). Grr. Men jag är ganska bra på att låta sånt rinna av mig (i yrkeslivet iaf). Jag vet att jag är bra på mitt jobb och om det är något jag är osäker på så frågar jag. Jag behöver inga onödiga pekpinnar.

Det är intressant hur bra man är på att läsa människor. Jag brukar tycka att jag är ganska bra på det men ibland blir man överraskad, både positivt och negativt. De gånger jag har blivit negativt överraskad kan man i efterhand säga att det funnits varningstecken.

Undrar hur folk uppfattar mig och om jag överraskat någon någongång? Jag vet att jag nog har överraskat folk positivt för det har hänt en del gånger genom åren att folk inte gillat mig till en början. En av mina bästa vänner sa en gång att "Emma, antingen älskar man dig eller så hatar man dig". Det är kanske att hårddra det lite, men hon hade en poäng.

Jag hoppas att jag inte överraskar folk negativt för ofta. Jag försöker vara en bra person men ibland går det åt skogen.

tisdag, juli 25, 2006

Bajs

Jag är irriterad. Varför får hästar bajsa överallt? Det är alltid sånt jävla gnäll när hundägare inte plockar upp efter sina vovvar, och visst, jag håller med om att det är svinigt. Men bara för att gräsätares bajs inte är lika äckligt som köttätares bajs så betyder ju inte det att hästskit är fräscht direkt! Och där jag bor finns det fan överallt. Jag är trött på det. Tvinga ryttare att plocka upp efter sina hästar! Annars ska jag ta på mig plasthandskar och kasta skiten på dem när de rider förbi.

måndag, juli 24, 2006

Fan vad cool jag är!

tisdag, juli 18, 2006

Chardonnaykvällen

Dagen efter bröllopet, det vill säga på söndagen då det var VM-final, bestämde jag, syrran och K oss för att dra till Montmartre och kolla läget. Montmartre är området runt katedralen Sacre Coeur. Det är jättemysigt där med små gränder och vindlande trappor. Efter att flåsande tagit oss upp för trapporna till S.C. bredde sig en otrolig vy över Paris ut sig inför våra häpna ögon (haha, skratta om du tillhör familjen, dvs internt familjeskämt, men jävlar vilken utsikt det var!).

Sen lallade vi i väg till en något turistig del av Montmartre (till skillnad från där vi hamnade till slut) och gick runt och kollade lite. En servitör ropade "hello my wife" efter mig. Haha. Vi åt supergod glass och kollade lite i affärer.

Vi trodde att matchen började kl 21 och runt 20-tiden tänkte vi leta upp en schysst bar att hänga på. Efter ett tag insåg vi att matchen redan börjat. Jävligt rutinerat! Vi hittade en slags öppen plats med en kullerstenskorsning. I varje hörn av korsningen låg en bar. Vi valde en och satte oss på uteserveringen. Vi kunde se lite av en tv och även naturligtvis höra på crowden vad som hände. En söt liten bartender dök upp och vi beställde lite öl och latte (inte i samma glas dock). Bartendern hette Simone och var italienare fick vi snart veta. Han var jätterolig och flörtade en del med oss och köpte rosor till oss från en gubbe som gick runt och sålde.

Efter ett tag skulle syrran och K dela på en flaska vin. Det dröjde inte länge förrän jag med skulle vara med och dela. Och sen en till. Och en till. Och ytterligare en. Tunnelbanan i Paris slutar gå kl 01 och Simone skojade med oss om att vi kunde gå hem till honom i stället. Vår moster ringde runt midnatt och frågade var vi var och då sa syrran att vi skulle ta första tunnelbanan hem dagen efter i stället. Sen sa vi till Simone att vi nog skulle hem till honom i alla fall. Han verkade bara glad. Haha. Han visste inte vad som väntade.

En bit in på den fjärde vinaren sa min syster "fan vad full jag är". Eller sluddrade är kanske ett bättre ord. Sen gick hon in på toa och där var hon ett tag. När jag skulle gå in och kolla var hon blev av hörde jag någon som bankade på dörren in till toaletterna. Då var det syrran som försökt öppna åt fel håll och fått lite panik. Stackars fyllo.

Ja, sen spydde hon lite. Efter det gick vi ut igen och jag skulle dricka lite vatten. Då ramlade hon rakt på mig så glaset krossades mot mitt ansikte. Jag fick ropa på K så hon fick ta hand om syrran för det var blod överallt. Jag är vanligtvis inte speciellt rädd för blod men eftersom jag inte visste om jag hade blivit mycket skuren eller inte så fick jag lite panikkänslor. K var ju packad och glad och stod och snackade med nån snubbe och fattade inte varför jag lät så hysterisk, men hon tog hand om syrran så jag fick gå och tvätta av mig. Som tur var hade jag bara en liten spricka i läppen och en i mungipan. Men det blödde ändå en del. Simone var också lite skärrad för han såg inte vad som hänt utan såg mig bara blöda all over the place.

När klockan började närma sig två fick Simone sluta jobba och vi skulle hem till honom. Jag och han fick hjälpa syrran att gå lite haha. Sorry M, men det blir rätt mycket detaljer.. ;) Han bodde naturligtvis på högsta våningen, typ fem trappor upp utan hiss. Pust. När vi kom fram mådde syrran illa lite igen så jag fick städa lite.. 'Nuff said. Sen däckade hon efter ett tag. Jag och K var däremot i full gång och jag drack en del och vi rökte lite. Ni får själva gissa vad. Hehe.

Det var jäkligt coolt att se solen gå upp över Paris hustak.. Simone var skitrolig och vi skrattade som fan. Han gillade nog mig lite men var inte det minsta sliskig. Han klappade mig bara på huvudet. Jag fick ju säga till stackarn att jag har pojkvän (ja, jag är lite självgod tihi). Vi drog hem vid sjutiden på morgonen och då mådde nog ingen av oss speciellt bra. Men det var en kul kväll i alla fall! Herregud, jag säger då det. Tur att vi träffade på en italiano nu när fransmännen förlorade!

Wow, jag är poppis! (I wish)

145 nya kommentarer på typ en sekund! Fan jag är populär! Undrar vem denna "anonymous" som skriver på engelska är, och hur hon/han förstår svenska? Undrar också varför alla kommentarer är likadana.. Ett virtuellt mysterium. Heh.

måndag, juli 17, 2006

Trött

Paris del två kommer i morgon, aka Chardonnay-kvällen. Min syster ber mig att inte berätta så många detaljer (now WHY is that? hehe) men hon förtjänar att jag gör det.. Nej men jag ska vara snäll. Mohahahaa.

Jag orkar hur som helst inte skriva idag, har jobbat fre, lör, sön och mån och även om det bara är fyra dagar så vet alla som jobbat inom vården att man blir otroligt jävla trött av att jobba helg. Längre dagar, färre personal.. Alltså: god natt. Eller bonne nuit som man säger i Frankrike. ;)

lördag, juli 15, 2006

Bröllopet

Jag börjar med att berätta om bröllopet. Min morbror är alltså gift med en fransk kvinna så mina kusiner är uppvuxna i Paris. Min äldsta kusin skulle gifta sig och jag och min syster M skulle åka dit.

Vi åt frukost vid tiotiden på lördag morgon och sen packade vi våra saker och åkte till L'église Suédoise (Svenska Kyrkan) inne i centrala Paris. Där dukade vi fram massor av kanelbullar (ca 400, herregud) och diverse franska små bakverk. Efter det bytte vi om till våra finkläder och jag fixade syrrans hår. Sen började ceremonin som var på svenska. Mycket bra tyckte vi och de andra svenska släktingarna. Fransmännen förstod väl litegrann eftersom en del översattes.

Efter ceremonin fikade vi ett tag (jag drack typ 100 koppar kaffe) och sen var det dags att åka till festlokalen. Jag och M åkte med vår andra morbror och hans nya fru och hennes dotter K (som jag för övrigt bott i kollektiv med i Göteborg). Vi skulle alltså ut ur stan och för att lyckas med detta skulle vi köra förbi Triumfbågen. Runt Triumfbågen finns en rondell bestående av typ tio filer. Eller vänta, EN fil rättare sagt. Det fin nämligen inga filmarkeringar men det är brett nog för tio bilar. Folk körde lite hur som helst (tänk radiobilarna fast helst utan att krocka) och mitt i alltihopa cyklade en snubbe VINKELRÄTT mot trafiken. Eeeh, snacka om death wish.

I denna rondell körde vi två varv. Inte med flit kan jag tillägga.

Till slut kom vi rätt och sedan hittade vi utan problem. Festen skulle vara på ett slott i en liten by i utkanten av Paris. Helt otroligt fint med vallgravar, blommor och stora ängar. I äkta fransk anda började inte middagen förrän sådär vid 21-tiden (frukosten var ju vid tio..) och då var framförallt min syster nästan katakonisk av hunger. Jag var en aningen berusad. Haha.

Först åt vi tre rätter varav den sista var i princip socker och alkohol. Till detta massviss med vin. Jag och syrran satt bredvid en söt fransman som pratade jättebra engelska så vi hade jätteroligt. Efter tre rätter blev det brudvals och lite disco till ett franskt liveband. Sen blev det tre rätter till! Vi åt alltså huvudrätten sådär vid 23-tiden.

Efter maten var det mer dans och det dröjde inte länge förrän det blev långdans. Då satt jag utanför i den ljumma kvällen och drack champagne och försökte lära K lite franska. Jag dansade nog inte alls när jag tänker efter.

Vid tvåtiden skulle vi åka tillbaka till min morbrors hus och sova. Vid det laget var vi ganska fnissiga. Jag och K satt i baksätet och garvade åt en massa dumheter. Vi åkte på nåt sätt runt i utkanten av Paris, alltså inte in mot centrum utan som om vi följde en cirkel runt Paris, så det kändes som förorterna aldrig tog slut. Det kändes som vi var i en stor bubbla. Aningen surrealistiskt.

Vi tokdäckade när vi kom hem. En sjukt rolig kväll!

Nästa del: VM-finalen i fotboll, italienare och en jävla massa vin. ;)

Jag är hemsk

Jag skulle ju skriva om Paris men jag har inte orkat. Nu ska jag äta först och sen SKA jag skriva. ;)

onsdag, juli 12, 2006

Hemma igen.

Jag är hemma igen. Kul men varm/tröttsam semester som involverar en jävla massa Chardonnay och all-night efterfest hos en italienare efter matchen. Bättre rapport utlovas i morgon.

onsdag, juli 05, 2006

Paris, här kommer vi!

På fredag drar jag och syrran till Paris! Woo hoo. Vi har släkt där och en kusin som ska gifta sig. Förutom bröllopet ska vi shoppa och vara kulturella. I Frankrike går väl kultur ut på att dricka vin? ;)

Har inte orkat blogga så mycket. Jag har jobbat rätt mycket och så är det VARMT! Min hjärna har helt enkelt smält.

söndag, juli 02, 2006

Jag orkar inte..

..vara trevlig mot människor längre. Inte mot de som inte förtjänar det iaf. Det är för varmt (skyll på det ja)!

Jag var på Willys och skulle gå förbi en kvinna med en vagn. Hon gick otroligt långsamt förbi ett ställe där vagnen tog upp hela bredden på passagen. Jag hade flip flops som låter rätt mycket när man går plus att jag var snett bakom henne. Hade jag varit hon hade jag märkt att nån var bakom mig. Gjorde hon det? Icke! Jag orkade inte säga "ursäkta" med falskt trevlig röst eftersom det bara rörde sig om en kort liten bit. Irriterande ändå, så jag suckade rätt högt när jag väl kom förbi henne. Då ropade hon efter mig "Du kan väl säga till när du ska förbi istället, jag har inte ögon i nacken". Jag svarade inte utan gick vidare.

Ärligt talat, jag kanske framstår som otroligt sur och dryg nu, men jag orkar inte. Jag är så trött på att andra människor ska vara i vägen hela tiden. OK hon har inte ögon i nacken, men går man nånstans där det är trångt så är man väl lite uppmärksam! Jag är det i alla fall och det get, enligt min åsikt, mig rätt att bli irriterad på andra som inte gör det. Folk är så skumma! Vissa stannar bara utan att se sig för, i affären eller på stan.. Vad är det för fel på folk? Jag brukar försöka att inte vara i vägen för andra om jag kan låta bli. Varför vill man vara i vägen? Det är ju bara jobbigt.

Öööh det är för varmt. Min hjärna kokar.