onsdag, augusti 30, 2006

I'm back!

Nu är jag hemma igen. Jag trodde jag skulle komma hem igår; jag är inte så smart. Är psykotisk pga jetlaggen, men jävlar vad kul vi har haft, träffat massa roliga människor och gjort roliga saker. Lyckades precis undvika stormen Ernesto också.

Shit, hela världen gungar. Måste nog gå och handla medans jag fortfarande orkar överhuvudtaget!

måndag, augusti 21, 2006

Det är jag och Will Smith..

I morgon drar jag till Miami! Så jävla gött. Ska shoppa, bada och slöa. Yay! Kommer tillbaka om en vecka. So long till dess!

fredag, augusti 18, 2006

Hah!

Jag är lite efterbliven och glömde söka studiemedel för nästa läsår, så idag knallade jag ner till CSNs kontor för att fixa det hela. Och det var en rakt igenom trevlig upplevelse! Jag är helt chockerad. Världen har nog börjat snurra baklänges, kaniner jagar vargar och Harry Potter finns på riktigt. It can't be true. Jag har bara varit med om strul och klydd från CSNs sida. Klassikern är ju den gången jag satt i telefonkö i typ en halvtimme.

Automatisk röst: "Du har en person före dig i kön."
Jag: "Sweet, snart framme."
Automatisk röst: "Tekniskt fel. Var god försök igen."
GRRR!

Jag kom in på kontoret och det var nästan ingen kö. Jag kom fram till en disk efter ca 2 minuter. Han jag pratade med var jättetrevlig och svarade på alla mina frågor. Och som icing on the cake sa han att det inte ens skulle bli försenat för att jag sökte sent. Go CSN. Får väl se hur det blir nu.. ska inte ropa hej förrän pengarna är över ån eller hur det nu är man brukar säga. :)

torsdag, augusti 17, 2006

Piss off gubbe!

Jag blir så jävla trött ibland. Trött på att vara något slags mellanting mellan barn och vuxen. Jag är 26 år gammal och även om mina föräldrar kanske inte tycker att jag är supervuxen så förväntar de naturligtvis sig att jag beter mig som en vuxen. Självklart. Fjortisar tycker säkert att jag är en gammal kärring.

Sen finns det då såna här härliga typer som är medelålders och tycker att de kan vara störiga och dryga för att jag inte är lika vuxen som dem.

Jag åker ju till USA på tisdag och kommer missa två dagar av skolan. Vi har alltid fått veta att om man ska missa ett upprop på en kurs så ska man meddela kursansvarig för att få behålla sin plats. Sen har det inte varit några problem, så länge man inte missar något obligatoriskt. Det är ju ens eget ansvar att hämta in det man missat sen?

Sagt och gjort, jag har mailat de två olika kursansvariga jag ska ha. Från den ena fick jag svar att det var helt OK. Från den andra får jag detta svaret:

Hej!

Det är ju inte så populärt att studenter tar sig friheten att inte vara på plats när väl terminen startar. Ni har ju ganska lång ledighet att hinna med allt!? På MTOR-kursen är det flera obligatoriska moment under kursens gång med början i andra sudieveckan. Så din frånvaro är Ok, men du får se till att du är på hugget och informerar dig ordentligt om vad som gäller.
Du får fråga de andra på kursen.

Vi syns hälsar, -


WTF? Jag ska börja fyran. Jag vet vad som gäller. Studie stavas med T förresten.

Mitt svar:

Hej!

Visst har vi tre månaders sommarlov från skolan men det betyder ju inte
att vi är lediga! Så länge jag meddelar kursansvarig att jag inte kan
komma på uppropet men fortfarande vill ha kvar min plats, vilket vi alltid
fått höra varit OK innan, så tycker inte jag att man kan säga att jag tar
mig friheter. Om jag inte är frånvarande på något obligatoriskt moment så
finns det väl ingen anledning att komma med pekpinnar angående när jag
väljer att åka bort? Men självklart ska jag vara på hugget när jag kommer
tillbaka.

Mvh, Emma -


Grrrr. Jag fattar inte varför vissa människor är så jävla störiga? Gone are the days när jag bara tar emot en massa skit. Piss off!

tisdag, augusti 15, 2006

Um, OK?

Här är en något skum sida som ni borde kolla in: minmikro.info. To each his own. Hehe.

söndag, augusti 13, 2006

Att vara skåning är ett multihandikapp. Tydligen.

När jag var i Göteborg förra helgen sa min polare en jävligt rolig grej. Hon kommer tillbaka från baren och ser lite förvirrad ut.

Jag: "Vad är det?"
Hon: "Jag försökte beställa, men jag fattade fan inte vad bartendern sa!"
Jag: "Nähä..?"
Hon: "Undrar om han var skåning eller bara handikappad?"

Asgarv. Så jävla klockrent sagt, speciellt eftersom jag är skåning. Vi är charmiga, men visst, lite speciella. ;)

Igår diskuterade jag med min kompis R hur man blir skåning. Hon har nämligen bott här i fem år och vill gärna få vara skåning. Jag försökte fundera ut när man har blivit skåning? Först försökte jag med dialekt, men jag är infödd skåning och har inte helt skånsk dialekt (päronen är ju från gbg så..). Till slut slog det mig. Den dagen du kan säga balle och mena din ena skinka och inte en killes -PIP-, då jävlar är du skåning! R sa att hon nog aldrig kommer konvertera om det var kravet.

lördag, augusti 12, 2006

Konstiga ord

Nattdagis. Skitbra. Jätteliten.

Igår hade jag fler på lager men jag är trött idag. Men jag tycker ord som motsäger varandra är ganska roliga. Hitta på några fler?

torsdag, augusti 10, 2006

Terrorplaner i London

OK, jag hörde på nyheterna om terrorplanerna mot flygplan mellan London och USA. Jag ska ju flyga till USA om ca två veckor (dock inte via London), men jag känner mig inte rädd för fem öre. Jag ser ingen anledning att hetsa upp sig. Stannar jag hemma kommer jag säkert bli överkörd av en bil i stället. Min resekamrat blev dock lite nervös över nyheterna.

Är jag den enda fatalisten här? Det som ska ske kommer ske liksom..

onsdag, augusti 02, 2006

Jag suger

Jag har visst inte skrivit så mycket på sistone. Jag hade en otroligt jobbig jobb-helg och sen i måndags var jag ute och drack öl med en jobbarkompis och det blev seeent. Efter ölen gick vi en promenad och hamnade på en skolgård där vi satt och snackade skit och hängde som ett par fjortisar. Det var kul. Men jag var typ död på tisdagen. Idag har jag jobbat. Det händer inte så mycket kul. Ska upp till Gbg i helgen och träffa K (som var med i Paris och som jag även bott i kollektiv med). Det ska bli kul. Undrar om vi ska dricka Chardonnay och röka gräs? Hahaha.