tisdag, maj 20, 2008

Det blev pizza!

Jag hade svårt att komma på någon bra middagsmat igår, men till slut bestämde jag mig för hemmagjord pizza. Jag ville helst slippa handla och vi hade köttfärssås hemma som rest och jag ville använda den. Först tänkte jag bara koka ny spaghetti till men det kändes som vi haft pasta ofta på sistone. Sen fick jag en snilleblixt! Jag gör pizza! Fast med en "fuskdeg".

Deg (kan även användas som pajdeg):

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
50 g margarin (jag använde drygt en halv dl flytande margarin istället)

Rör ihop ingredienserna till en deg och platta ut på en plåt med bakplåtspapper under.

Sedan bredde jag ut chilisås och ketchup på degen och därefter bredde jag ut köttfärssåsen. Den innehöll redan lök och champinjoner men jag skivade lite lök och tog en burk champinjoner och la ovanpå ändå. Lite oregano och ost ovanpå och sen in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Färdigt när osten ser färdig ut. Supergott och enkelt! Jag gjorde sallad med fetaost och rödlök till. Älsklingen var mycket nöjd med middagen.

måndag, maj 19, 2008

Mat

Varför är det så svårt ibland att komma på goda, nyttiga, någorlunda lättlagade och hyfsat billiga middagar? Jag blev våldsamt sugen på kycklingfajitas nu men det är ju inte superbilligt att kitta upp sig på alla goda grönsaker man vill ha till. Min sambo lagade en jättegod middag häromdagen bestående av kokt fisk, risk och äggsås. Jag åt även sallad till (det gjorde inte han). Det var smaskens! Ska nog önska mig den rätten igen här i veckan.

Klockan är inte ens 12 men jag avlider snart av hunger. Jag går och äter tror jag!

Road rage

OK jag erkänner. Jag lider av road rage! Jag blir bara så jäkla irriterad på alla puckon där ute på vägarna. I morse var det en kvinna som låg bakom mig en lång bit. Jag kör till jobbet på en landsväg som växlar mellan 70 och 50 km/h. När det är 50 är det för att vägen går genom en by eller nåt, och då håller jag 50. När det är 70 håller jag strax över. Ja i alla fall, hon låg jättenära hela tiden till det blev 90 och då körde hon om direkt. Sen låg jag bakom henne med lagom avstånd hela vägen. Hon körde alltså lika fort som jag! Varför i hela friden skulle hon då ligga bakom mig och trycka alldeles för nära? Idiot.

Detta var ett milt exempel. Det finns många många fler. Det är inte superkul när någon ligger i 50 där det är 70 heller och man bara vill hem till älsklingen och middagen. Morr. Eller när folk nästan kör på en. Och så vidare och så vidare.

Det är måndag. Man får vara sur då!

fredag, maj 16, 2008

Jag börjar mjukt..

..med en liten lista.

5 saker jag inte förstod när jag var 14.

1. Varför mina föräldrar klagade på att jag sluddrade när jag pratade

De klagade ALLTID på att de inte hörde vad jag sa och jag brukade bita tillbaka att det för att de var urgamla och döva. För ett tag sedan var mitt kusinbarn hemma hos mig en kväll. Hon är 14. Jag fattade inte hälften av vad hon sa! Jag fick säga "va" flera gånger och förstod inte ändå. Fick ge upp till slut haha.

2. Att man inte alls är speciellt gammal när man är 30

Hallå, 20 var gammalt i mina ögon då! Hahaha säger jag nu.

3. Varför folk glodde så mycket på mig och M när vi gick till affären i endast t-shirt (någorlunda långa) och trätofflor.

Say no more.

4. Varför jag inte fick vara ute hur sent som helst för mina föräldrar.

Åh gud, snälla låt mina framtida barn bli pojkar eller skogsmulleflickor.

5. Att jag var pinsam

På fullaste allvar skäms jag när jag läser mina gamla dagböcker från den tiden. Jag var helt knäpp ju. Arg, självupptagen, inbilsk, trodde jag var cool osv.

Ja det var tider det. Tur att man bara är tonåring en gång i livet!

Hej igen

Över ett år sen jag skrev i bloggen. Har blivit sugen på att börja blogga igen, vi får väl se hur länge det håller. Mycket har hänt sen sist. Jag har börjat jobba "på riktigt" (sen några månader) och jag har blivit sambo (sen ca 1,5 månad tillbaka).

Idag är jag ganska trött och seg. Har i och för sig sovit bra de senaste nätterna, bland annat tack vare öppen balkongdörr och nya öronproppar (sambon snarkar).

Jag återkommer!